SAYD'ın 3. Turizm Surasi hakkında bilgilendirme yazısı

Değerli Meslektaşlarım,

Son yıllarda içinde bulunduğumuz çalkantılı süreçte özellikle turizm endüstrisi ciddi kan kaybetmenin yanı sıra kısmen kabuk değiştirmeye başlamıştır. Özellikle batı pazarlarının temelde siyasi olan yaklaşımları ülkemize gelen turist sayısını olumsuz etkiledi.

Takip ettiğiniz üzere tüm turizm bileşenleri bu durumu olumluya çevirebilmek üzere çabalar sarf etmekte. Gerek birlikler gerekse Turizm STK’larının konuyla ilgili değişik girişimleri var.

Bizlerde SAYD-Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği olarak, acenteler adına mevcut operasyonları yöneten ve sorunlara direk muhatap olanlar olarak konular ile ilgili sorun tespiti, çözüm önerileri ve fikirlerimizi paylaşmak istiyoruz.

Turizm tarihimizde üçüncüsü düzenlenecek olan 3.Turizm Şura’sı kasım 2017 de Ankara’da gerçekleşecek, Şura’ya vereceğimiz tebliğler ile konulara etki etmek arzusundayız. Şura’nın sonuç bildirgesi bir anlamda Turizm Politikalarına yönelik yol haritası olacağından ciddi önem arz etmekte.

Tüm sektör paydaşlarının ve özellikle acentelerin sorunlarını ve çözüm önerilerini SAYD olarak sura’ya taşımak istiyoruz. Geçimini turizmden sağlayan herkesin konu ile ilgili söyleyecek bir şeyleri olduğunu düşünerek sizlerden müdahale edilmesi gerekir diye düşündüğünüz herhangi bir konu ile ilgili;

Sorun tespiti
Çözüm Önerisi
Fikirlerinizi

bekliyoruz. Dernek İdari İşlerimiz elimize ulaşan tüm konuları konsolide edip Şura’ya Tebliğ olarak iletecektir. Konu ile ilgili zamanımız kısıtlı olduğundan değerli yorumlarınızı 10.Eylül.2017 tarihine kadar info@sayd.org.tr adresine göndermenizi önemle rica ederim.

Değerli Yorumlarınızı beklediğimiz 3.Turizm Şurası konu başlıkları aşağıdaki şekildedir. Lütfen hangi konu ile ilgili yorum yaptığınızı başlıkta belirterek bize iletiniz.

Şura konuları:

Turizm Politikaları